Obavijest o formiranju grupe regionalnih dionika (RSG -Regional Stakeholder Group) u projektu ''Youinherit''

 

logo

Temeljem Sporazuma o partnerstvu projekta ''YOUINHERIT'' koji se provodi u sklopu programa Interreg Central Europe KLASA: 910-02/16-01/02, URBROJ: 2168-04-01-16-1 od 27. lipnja 2016. godine, Grad Vodnjan-Dignano daje:

 OBAVIJEST
O FORMIRANJU GRUPE REGIONALNIH DIONIKA (RSG -REGIONAL STAKEHOLDER GROUP) U PROJEKTU ''YOUINHERIT''

   

U sklopu projekta ''YOUINHERIT'' provodi se formiranje grupe dionika koja će doprinijeti implementaciji projekta.

Cilj projekta je povećati broj OPG-ova, odnosno mladih poljoprivrednika koji se bave maslinarstvom te stručnim pristupom provesti obuku istih.

Projektna pilotna aktivnost u sklopu ovog projekta predviđa obnovu objekta kulturne baštine u Vodnjanu u kojem će se provoditi obuka mladih maslinara. Mladi zajedno s ostalim dionicima putem sudjelovanja u Grupi regionalnih dionika (u daljnjem tekstu RSG – Regional stakeholder group) koja će se sastati šest puta za vrijeme trajanja projekta,  biti će aktivno uključeni u planiranje, realizaciju i korištenje budućeg centra za obuku mladih maslinara. Svaki član RSG-a je volonter tj. za svoj rad i angažman ne prima nikakvu naknadu te u radu skupine sudjeluje dobrovoljno.

RSG aktivnim djelovanjem ima zadatak analize ključnih problema i prilika postojećeg stanja  revitalizacije kulturne baštine  s posebnim ciljem uključivanja i zapošljavanja mladih s ciljem valorizacije i ekonomskog razvitka cijelog područja. Konačan ishod rada RSG-a biti će sintetiziran u „Studiji regionalne status quo analize“.

Mladi u ovom projektu nisu uključeni samo u ulozi budućih nasljednika bogate tradicije nego se od istih očekuje određena kreativnost i inovativnost kako bi se tradicija prilagodila novim zahtjevima i očekivanjima tržišta. Cilj je pretvoriti tradiciju maslinarstva u novu kreativnu ekonomsku djelatnost.

Sudjelovanje ključnih dionika nužna je za realizaciju projekta jer će skupina stručnim kompetencijama i vještinama biti uključena u valorizaciju kulturne baštine i starih zanata s posebnim naglaskom na sektor maslinarstva.

Za provedbu navedene aktivnosti potrebno je uključiti široki spektar sudionika, stoga se pozivaju svi zainteresirani, odnosno fizičke i pravne osobe (OPG-ovi, udruge, mala i srednja poduzeća, turističke zajednice, nadležna Ministarstva, zadruge, itd.) da iskažu svoj interes za sudjelovanje u RSG-u.

Iskaz interesa može se dostaviti putem pošte na adresu Grad Vodnjan – Dignano, Trgovačka 2, 52215 Vodnjan ili putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.  do 31. listopada 2016. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonskim putem na br. 052 512 453 ili putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Trg slobode 2, II kat tržnice
52215 Vodnjan

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio

Voditelj stručne službe
mob: +385 (0)99 2020933

Korisni linkovi

www.vodnjan.hr
www.zoob-oljke.si

Lokacija udruge

Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova

Statut udruge

Bilanca 2020.

Bilanca 2021.